Kunst

                                                 Aletta Engelhard
                     Kunstenares – Kunstzinnig Therapeut ­-Helende Kunst

Sinds 1982 schilder en beeldhouw ik. Mijn opleidingen en cursussen heb ik gevolgd bij beeldend kunstenaars in Parijs, Italië, Amsterdam en Zeist. Waar ik de voltijdse opleiding volgde aan de Academie De Wervel, voor Kunstzinnige Therapie, Beeldend.

Wat is kunst?
En wat is kunst voor mij?
Wat doet mijn kunst?

Kunst is belangrijk, want zij gedenkt de seizoenen van de ziel, of een bijzonder tragische gebeurtenis, tijdens de reis van de ziel. Kunst is niet alleen voor je zelf, niet alleen een teken van je eigen begrip. Ze is ook een plattegrond voor diegene die na ons komen.( Clarissa Pinkola Estes)

Kunst activeert een helende kracht, zowel voor de kunstenaar als voor diegene die het kunstwerk ondergaat. Het zijn vooral gevoelens, ontmoetingen en geleefde ervaringen, die ik verbeeld. Dit is de kern van mijn innerlijke beleving als ik schilder.

Mijn schilderijen maken het zielenlandschap helder naar de toeschouwer, verheffend naar een universeel aspect. Een schilderij kan als een venster zijn naar verstilling en vrede. Door het verfijnde kleurgebruik, ontstaat een mysterieus gevoel van geborgenheid en sfeerbeleving.